top of page
solopgang

"Tak for lysets morgensang 

som vækked mig af døde,

tak fordi mit hjerte slår 

og kommer dig i møde"

Suzanne Brøgger 2004

Syngesalonen er for alle

Syngesalonen er et åbent fællesskab,
hvor vi mødes og synger omtrent én gang om måneden.

De fleste af os oplever, at når vi synger sammen
og stemmen er varm og fri har vi det godt på alle planer.

 

Sangen er derfor en måde at fornemme vores velvære på.  

HVAD?

Helle Solvang introducerer enkle sange og flerstemmighed og sange på forskellige sprog, dog mest dansk. Repertoiret vil være bredt fra middelalderlige melodier, folk og højskolesange til viser og moderne ’sing-and-song’. Melodierne er valgt ud fra, at de har et frisættende potentiale og måske rummer et friheds- eller fredsbudskab, og teksterne er fin poesi.

Nogle af sangene vil der gåes i dybden med, hvor der fokuseres på stemme, klang og frasering - alt det, der åbner musikken og hjertet. Andre sange synger vi bare. Desuden vil vi lære sange udenad.

HVEM?

Syngeslonen er åben for alle - børn og unge, midt-i-mellem såvel som gamle.

 

Alle, der kan tale kan også synge - og har man ikke lyst til at synge, kan man også bare lytte. Det at lytte til sang og mærke vibrationerne og tonerne kan være både healende, opløftende og stimulerende.

 

Helt små børn uden sprog kan også have glæde af at være tilstede.

HVOR MEGET?

Prisen varierer. Nogle Syngesaloner kombinerer sang og spisning og ofte er der inviteret en gæstemusiker. Ikke sjældent er Syngesaloner blevet til i et samarbejde med museer eller spisesteder. 

Børn og unge kan som regel synge med gratis - med mindre det er en Syngesalon, der også byder på spisning. Spørg endelig. 

Man kan normalt blot betale i døren pr mobile-pay eller kontant - men enkelte arrangementer kræver at man køber billet på forhånd.

HVORNÅR

OG HVOR?

Syngesalonen har været afholdt én gang om måneden siden 2016 på skiftende lokationer og med skiftende tematik og gæstemusikere. Syngesalonen kan poppe op i naturen, på landet såvel som i byerne. I efteråret 2021 er Syngesalonen blevet inviteret indenfor i Folkestuen, som er indrettet i et gammelt autoværksted i det, der i dag er Demokrati Garage i Københavns Nord-vest-kvarter. Følg med her på begivenhedssiden, i vores facebook-gruppe 'Syngesalonen' og i nyhedsbrevet, som man kan få tilsendt pr. e-mail. 

 

Synges2.jpg

Den nye højskolesangbog er ude

Lyt til podcastserien 'Vis mig din sang, skat'

om 42 danskeres yndlingssange fra

'Den blå sangbog'.

"Min sjæl vågn op, det er en dag 

af overjordisk velbehag

med sol på brede enge,

o, lad din sang som træets blad 

opløftes fint i brisens bad,

stig frit min sang og længe!"

Poul la Cour, 1927 

bottom of page